little miss sunshine

2008-02-18 @ 17:20:33
littlemisssunshine

Handling:
Livscoachen Richard Hoover lever på att hjälpa folk till ett bättre liv. När han inte pushar för sitt 9-stegsprogram till framgång (utan någon större framgång, bör tilläggas), tar optimisten inom honom varje chans han får att sprida sina visdomsord i sitt egna hem ? som ironiskt nog är ett enda stort misslyckande.

Farfar är en svärande sexgalning som slängts ut från ålderdomshemmet efter att ha ertappats med knark. Morbror Frank är en självmordsbenägen universitetsprofessor, deprimerad över sin obesvarade kärlek till en manlig student. Mamma Sheryl försöker till varje pris hålla ihop sin familj trots deras egenheter, och utan att själv tappa fotfästet. 15-årige Dwayne har, inspirerad av Nietzsche, inte sagt ett ord på nio månader. Han har ändå inget att säga till sin vrickade släkt. Olive, familjen Hoovers yngsta medlem framstår också som den mest normala ? om man anser det hälsosamt att en sjuåring i detalj studerar bandade Miss World-uttagningar och drömmer om att själv en dag stå där på scenen, ta emot en tiara och vinka mot publiken.

När Olive får veta att hon kommit med i skönhetstävlingen Little Miss Sunshine, trycks hela släkten in i en folkabuss som sett sina bättre dagar, och sätter kurs mot Kalifornien där finalen äger rum. Här startar denna road movie full av ångest, ilska och sorg men även en hel del humor

Betyg:

fyra
Tycker denna filmen är super söt och mysig. Man kan kolla på den om och om igen utan att tröttna. Filmen bjuder på både skratt och tårar,  bra skådespelare, specellt Steve Carrell :)

Kommentarer
Postat av: alexpalex

hahahaa, den är rolig, :P

2008-02-18 @ 19:57:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0